ROŽAJE – Predstavnici mladih BS i SDA Sandžaka prošlog vikenda potpisali su protokol o saradnji. Sporazumom je predvidjena saradnja na pisanju i izradi  projekata i apliciranju  zajedničkih projekata prema EU fondovima kao i razmjena iskustava i sveobuhvatne pomoći u organizaciji i radu Foruma mladih.

IMG_7658

Protokol su potpisali predsjednik opštinskog odbora mladih Rožaja, Mehmed Kujević i predsjednik opštinskog odbora mladih Novog Pazara, Jasmin Ramović. Edin Gudžević (predsjednik Asocijacije mladih SDA), Merfid Kamešničanin (portparol stranke SDA), Jasmin Ramović (predsjednik Asocijacije mladih SDA, opštinskog odbora Novi Pazar), Emina Koca i Nejra Murić (članice Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA), istakli su kako im je veoma važno da poslije protokola o saradnji koju je Asocijacija mladih SDA  potpisala sa vladajućom AK partijom iz Turske i SDA BiH to urade i sa Bošnjačkom strankom. Predsjednik mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević se zahvalio na toplom prijemu i istakao zadovoljstvo  zbog buduće saradnje.

IMG_7655

,,Obzirom na bliskost ove dvije stranke i na to da živimo u gradovima koji se praktično graniče mi smo jednostavno prirodno okrenuti jedni na druge. Naš najveći problem je taj da smo mi sada razdvojeni granicom odnosno zivimo u dvije države i ovom našom posjetom mi smo želeli da otpočnemo i zvanično saradnju’’ – kazao je Gudžević. Ovom sastanku prisutvovali su pored predsjednika mladih opštinskog odbora Rožaje i članovi izvršnog odbora Foruma mladih. Forum mladih duguje  zahvalnost narodnom poslaniku, Almeru Kalaču i savjetniku potredsjednika Vlade, Admiru Adroviću,  koji su i pored unaprijed zakazanih obaveza našli vremena da prisustvuju ovom sastanku.

Medija tim