Uvažena javnosti, dragi sugrađani

Poslije niza informacija koje treba provjeriti a koje je ovih dana Lokalna samouprava u Rožajama plasirala u javnost na temu ispravnosti jednog od seoskih vodovoda, vezano za moj komentar premijeru na premijerskom satu, dužnost mi je da informacije podijelim kako sa građanima Rožaja tako i sa ukupnom javnošću. Ne u cilju bilo kakve moje lične promocije ili promocije Bošnjačke stranke. Predizborne promocije još nijesu počele, bar u BS.

7

Na ovaj način omogućavam da se sami građani uvjere šta se dešava sa infrastrukturom koja se radi njihovim novcem i za njihove potrebe. U ovom slučaju to je vodovod za sela Crnča, Malindubrava, Pripeč i Vuča. Dokument koji sam objavio nije “nalaz opozicije” kako ga naziva predsjednik Opštine Rožaje, već dokument koji je tražila i dobila lokalna samouprava na čijem je on čelu a na osnovu kojeg je trebalo započeti ovako važnu investiciju. Smatram da predsjednik Opštine nije izabrao baš najbolju investiciju za početak kampanje ali neka ga to po strani za sad. Vjerovatno smatra da je ova najbolja, reprezentativna! E ako jeste, možete tek zamisliti ostale.

Kao građanin, dužan sam da ukažem na ono što se radi a nanosi nenadoknadivu štetu sa više aspekata. Kao poslaniku u Parlamentu imam još veću obavezu da to učinim. Kao inženjer, arhitekt, dostavljam vam fotografije sa pomenutog vodovoda, i to ne “bajate” već svježe, napravljene 06.02.2014. godine. Taze. Pojedini mještani govore da je sve u redu sa vodovodom. Nije mi poznato sa kojim apoenima novčanica su inspirisani da govore na svoju štetu. Ako smatraju da je vodovod u redu, moje je samo da kažem “u zdravlje da ga koristite”! A ja smatram da nije. Ukoliko nijesam u pravu demantujte me. Ali argumentima. Svima će koristiti.

Istina je jedna, ako ih ima više, onda ostale nose drugačiji naziv, ja ga ne bih sad pominjao. I da, vjerovatno dugujem izvinjenje građanima zato što nijesam ranije reagovao i ranije iznio u javnost ove i slične podatke. Građani izvinjenje od mene nijesu tražili. Možda je to neki dušebrižnik tražio u njihovo ime, bez obaveze da ih obavijesti.

Almer H. Kalač
Poslanik BS