Glavni odbor Bošnjačke stranke je usvojio preporuku Predsjedništva stranke kojom se nalaže da se nastave pregovori sa koalicijom Evropska Crna Gora oko formiranja parlamentarne većine i izvršne vlasti.   Imenovan je tročlani pregovarački tim koji će obavljati dalje pregovore sa koalicijom ECG u čijem sastavu su: Osman Nurković, Suljo Mustafić i Orhan Šahmanović. Glavni odbor BS je načelno prihvatio nacrt platforme o principima zajedničkog djelovanja BS sa partijama Forca i HGI, a koja se tiče rješavanja važnih pitanja i unapređenja položaja manjinskih naroda u Crnoj Gori, poboljšanja ekonomskog i socijalnog položaja i razvoja u sredinama gdje žive manjinski narodi.  

Media tim

4 Responses

 1. Esad

  Odlicno samo hocemo rezultate da vise ne lomimo auta kad dalazimo na odmor zakrpite puteve ,ocistite smece ,osisajte ograde da se vidi iz suptotnog pravca.

  Komentariši
 2. Bosnjak

  Selamim vas sve,

  Pregovori su u toku i to je lijepo cuti i BS ce sigurno biti u vlasti kako stvari stoje.

  Samo ne zaboravimo desavanja u PLAVU i dizanje i repetiranje pistolja od strane jedni te isti ljudi koji su prije 2 godine isto na promociji u Plavu bacali i gazili BOSNJACKI BAJRAK zamolio bi vas sve da stanete iza toga uslova da se ovim nasilnicima sudi i da zavrse tamo dje im je mjesto a to znaci isto i za slucaj napada na gospodina Sulja u Baru.

  Dobro bi bilo kada bi se i gospodin Orhan Sahmanovic oglasio povodom ovog slucaja kakva je situacija i dali je sve prijavljeno policiji i dali su tuzbe podignute protiv ovih DPS nasilnika i oni koji moraju zavrsiti iza resetaka.

  Komentariši
 3. Esad

  Da vidimo hoce li pregovaraci BS postaviti kao zahtjev ista od svojih programskih nacela (drzavni simboli,dvije nove opstine,autenticno predstavljanje na opstinskom nivou) osim potrebe da se zaposle jos 2-3 Bosnjaka!

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.