Juče, u velikoj sali Doma kulture u Petnjici, održan je završni promotivni skup Bošnjačke stranke povodom predstojećih lokalnih izbora, koji će  se 16-tog novembra održati u Petnjici.

IMG_0201

Ispred OO Petnjica, prisutnima u prepunoj sali Doma kulture, obratio se  nosilac liste Bošnjačka stranka – ,,Pokrenimo Petnjicu” Adnan Muhović, koji je  predstavio izborni program BS-a, u kojem se između ostalog, kao ključni ciljevi postavljaju:

– obrazovanje racionalne, profesionalne i kompetentne opštinske administracije
– promociju raspoloživih razvojnih potencijala u okruženju, posebno kod naše dijaspore u Zapadnoj Evropi i u Turskoj, u cilju privlačenja dodatnog kapitala
– promociju turističkih potencijala Bihora u Crnoj Gori, okruženju i u Zapadnoj Evropi, posebno u sferi ruralnog i etno-turizma
– obezbjeđenje planskih, administrativnih, organizacionih, finansijskih i drugih uslova za realizaciju kapitalnih investicija od opšteg značaja.

Pored njega prisutnima su se obratili i odbornički kandidati: Hakija Muratović, Ervin Duraković, Rifat Agović, Amela Taraniš, Edin Rastoder i Irfan Agović.

Na promociji su govorili  i potpredsjednici Bošnjačke stranke Kemal Purišić i Munib Ličina, poslanici Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore Almer Kalač i Kemal Zoronjić, kao i Suljo Mustafić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore i Orhan Šahmanović, gradonačelnik opštine Plav.

IMG_0134

Na kraju promocije prisutnima se obratio i predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović.

On je posebno istakao da je ostvaren prvi dio Programa Bošnjačke stranke vezan za pitanje Petnjice, vraćanje statusa opštine Petnjici, i da  ostaje i realizacija drugog, znatno težeg, dijela programa Bošnjačke stranke, razvoj i napredak opštine Petnjica.

“Mi u Bošnjačkoj stranci,  svjesni smo složenosti i težine izazova, ali smo spremni da se nosimo sa njima. Kandidati za odbornike i budući  rukovodioce opštine i opštinskih organa uprave, službi i preduzeća imaju i energije i znanja da se suoče sa svim izazovima. Imamo  ideje kako da se riješi značajni broj aktuelnih problema, pa s pravom očekujemo da nam birači  ukažu povjerenje i glasaju listu Bošnjačke stranke.

Slogan Bošnjačke stranke za ove izbore je „Pokrenimo Petnjicu“.  Hajde da konačno pokrenemo Petnjicu, podržite Bošnjačku stranku, u subotu zaokrušite čistu peticu na glasačkom listiću i svi zajedno Pokrenimo Petnjicu!”

Predsjednik Husović je svoj govor završio riječima:

“Budućnost Petnjice je sa Bošnjačkom strankom!”

“Živa je, bila je živa i živeće Petnjica!”

 

MEDIJA TIM

BOŠNJAČKA STRANKA