Predsjednik Bošnjačke stranke i ministar u Vladi Rafet Husović sa saradnicima razgovarao je danas u Podgorici  sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Susret Rafeta Husovića sa Bakirom Izetbegovićem

Susret Rafeta Husovića sa Bakirom Izetbegovićem

Predsjednik Husović  je upoznao  Izetbegovića sa  ostvarenim rezultatima  i izbornim uspjehom Bošnjačke stranke.

– Bošnjačka stranka je autentični  zastupnik  Bošnjaka, sa potvrdjenim izbornim legitimitetom. Bili smo i ostaćemo dio vlasti i nastaviti da pomažemo sve demokratske i  reformske procese  na putu naše države ka evrotlanskim integracijama. Mislimo da iz institucija značajno doprinosimo većoj integraciji bošnjačkog naroda, ali i da sada moramo više pažnje usmjeriti na ekonomska ulaganja države  i  veće investicije u našim  nerazvijenim  sredinama– kazao je Husović

Predsjednik Izetbegović je čestitao izborni uspjeh Bošnjačkoj stranci  i iskazao zadovoljstvo jačanjem  ovog političkog subjekta.

-Naša saradnja sa Crnom Gorom je veoma dobra i mislimo da vi kao zastupnici Bošnjaka u Crnoj Gori značajno tome doprinosite– kazao je Izetbegović

Zajednički je konstatovano da su odnosi  dvije države veoma dobri , ali i da postoji prostor za unaprijedjenje saradnje izmedju Crne Gore i BiH na političkom, ekonomskom , druištvenom i kulturnom planu .

Razgovorima su prisustvovali i potpredsjednik BS  Osman Nurković, šef poslaničkog kluba Suljo Mustafić i dr Nedžad Drešević, član Predsjedništva BS.

 

Media tim Bošnjačke stranke