Predsjednik Bosnjacke stranke Rafet Husovic razgovarao za potpredsjednikom Turske Bekirom Bozdagom

Predsjednik Bošnjačke stranke i ministar u Vladi Rafet Husović razgovarao je, u Podgorici sa potpredsjednikom Vlade Turske Bekirom Bozdagom  o mogućnostima unaprijedjenja  i  jačanja institucionalne  saradnje  u oblasti obrazovanja, kulture i nauke.
Rafet Husović i Bakir Bozdak

Rafet Husović i Bakir Bozdak

Bozdag je bio gost svečane akademije maturanata Medrese »Mehmed Fatih« u Podgorici, a na večeri koju je organizovao ministar Husović sa saradnicima, prisustvovali su i predsjednik Vladine agencije TIKA Serdar Čam, direktor Vladine agencije za dijasporu i rodbinske narode Kemal Jurtnač, kao i drugi visoki zvaničnici obrazovnih institucija Turske  i ambasade Turske u Crnoj Gori. Ministar Husović je istakao da su politiički, ekonomski  i dirštveni  odnosi Crne Gore i Turske na veoma visokom nivou , a da je saradnja u oblasti kulture i obrazovanja veoma važan  segment ukupnih odnosa,kome  značajno doprinosi i veliki broj studenata iz Crne Gore koji se školuju na turskim unverzitetima. -Očekujemo da će se u narednom periodu proširivati saradnja na svim poljima, a smatramo da bi bilo potrebno povećati broj upisnih mjesta za studente iz Crne Gore, jer postoji veliko interesovanje- rekao je ministar Husović. On se zahvalio i na pomoći i podršci  u infrastrukturnim projektima koje finansira turska Vlada preko agencije TIKA, a koji se realizuju u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Vlade Turske Bekir Bozdag  istakao je da su Bošnjaci koji žive u Turskoj  i Crnoj Gori  prirodna veza  dvije države, a da će se u daljem  periodu stalno raditi na unaprijedjenju tih odnosa. Bozdag je obećao i da će se posebna pažnja posvetiti saradnji u obrazovanju, stipendiranju studenata, kao i dalljim projektinim ulaganjima preko agencije TIKA. -Postoji ozbiljna zainteresovanost turskih kompanija za ulaganja u privredne projekte ,treba stvarati povoljan ambijent za investicije, a za to imamo odlične preduslove, veoma dobre odnose dvije države, u čemu vi i vaša stranka , kao dio vlasti, dajete značajan doprinos- kazao je Bozdag   Media tim Bošnjačke stranke