Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović razgovarao je danas u Podgorici sa gradonačelnikom grada Sarajeva Abdulahom Skakom, koji učestvuje na Drugom forumu gradonačelnika glavnih gradova zemalja centralne i istočne Evrope i NR Kine 16+1, koji se održava u Podgorici.

Predsjednik Husović se zahvalio na posjeti, i gosta iz Sarajeva upoznao je sa trenutnim stanjem Bošnjaka u Crnoj Gori i sa aktivnostima koje Bošnjačka stranka sprovodi i sa planiranim aktivnostima za naredni period. Predsjednik je takođe predstavio i trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori kao i učešće Bošnjačke stranke u vladajućoj koaliciji.

Gradonačelnik Skaka je zahvalio na prijemu predsjedniku Husoviću i izrazio spremnost da ovaj susret bude samo početak dobre saradnje.


„Drago mi je da su Bošnjaci u Crnoj Gori, preko svojih političkih predstavnika, uspjeli da budu zastupljeni u svim institucijama sistema. Da budu prisutni na svim pozicijama gdje se donose važne odluke i na taj način aktivno učestvuju u svim značajnim procesima u Crnoj Gori“ – kazao je Skaka

Sagovornici su se saglasili da je položaj Bošnjaka u Crnoj Gori u značajnoj mjeri poboljšan u odnosu na raniji period i da je u tome Bošnjačka stranka imala značajan doprinos.

„Takođe, moram posebno nagalsiti da su dobri odnosi države Crne Gore i države Bosne i Hercegovine veoma doprineli da Bošnjaci u Crnoj Gori imaju značajnu ulogu u svim sferama društva“ – zaključio je Husović

Gradonačelni Skaka je pozvao predsjednika Husovića da u skorije vrijeme bude njegov gost u Sarajevu, gdje bi mogli djetaljnije razgovarati o svim vidovima saradnje, što je predsjednik Husović rado prihvatio.