Predsjednik Bošnjačke stranke i ministar u Vladi Crne Gore Rafet Husović, primio je novoimenovanog Ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Mehmeta Nijaza Tanilira.

Husović je upoznao Ambasadora Tanilira sa dosašnjim zajedničkim aktivnostima koje je BSCG preduzimala u saradnji sa Turskom ambasadom. Konstatovano je da je saradnja na visokom nivou, ali da ima prostora i potencijala za dalji razvitak i unapredjenje medjusobnih odnosa. Ambasador Tanilir je posebno naglasio zainteresovanost turskih investitora za ulaganje u Crnu Goru, gdje je ministar Rafet Husović približio potencijale naše zemlje, posebno naglašavajući sjever Crne Gore kao izuzetan potencijal za razvoj poljoprivrede, eko turizma i proizvodnju zdrave hrane. Na sastanku je saopšteno da će Republika Turska pružiti mogućnost da ove godine preko 50 studenata iz Crne Gore besplatno se upiše na univerzitete širom Turske, kako na osnovnim tako i na magistarskim nivoima studija. Media tim

2 Responses

 1. Esad

  Je li gospodin Husovic upoznao gosta da je vlast ( u kojoj je BS) protjerala namjeru Bosnjaka intelektualaca da igrade kulturni centar u Staroj varosi,Podgorica? i da je iznenada taj centar “iseljen” na drugu lokaciju,nepodesnu za nas?

  Komentariši
 2. Sulejman

  Turci pomažu one koji rade i bore se, a ne one koji kukaju i kukumaču.
  Borba Esade, vječita. Takva nam je sudbina.
  Vjerujem da ne mislite da je g-din Husović uticao da bi se takva odluka donijela (predhodbno izražavam sumlju da se je takvno nešto donijelo). Na kraju Bošnjaci u Podgorici imaju najviše odgovornosti za takvo nešto, te predlažem da prvo Bošnjaci u PG, a zatim i svi zajedno budemo organizovaniji i da manje kritikujemo svoje ljude, već da damo svoj lični doprinost da takvo nešto više ne dozvolimo. Znači podržimo sve ljude i svoju stranku da bude jača, a samo takva imat će i veći uticaj kako na lokalnom tako i na državnom nivou.
  Selam,

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.