Bošnjačka stranka smatra da je posjeta potpredsjednika SAD Majkla Pensa veliki događaj za Crnu Goru, najbolje priznanje za ostvarene rezultate u demokratskim reformama i euro-atlanskim integracijama naše države, i sjajna potvrda partnerskog odnosa Sjedinjenih američkih država prema Crnoj Gori.

Naša država danas baštini vrijednosti euro-atlanske porodice zahvaljujući strpljivom, odvaznom i mudrom vođenju državne politike koja je, u teškim vremenima, bila suočena sa ozbiljnim bezbjednosnim izazovima. Danas je Crna Gora prepoznata kao lider u regionu na polju demokratske tranzicije i NATO i evropskim integracijama što potvrđuje i posjeta sa najvišeg nivoa iz SAD.

Bošnjačka stranka je ponosna što je dio euro-atlanskih procesa i svojim djelovanjem pomogla da se realizuju strateška državna opredjeljenja, kao što je ulazak Crne Gore u NATO savez.

Zadovoljni smo sto je posjeta potpredsjednika SAD-a došla kao veliko priznanje za ostvarene rezultate i podsticaj daljoj izgradnji sigurnosti i demokratskih institucija u Crnoj Gori i čitavom regionu.

Manjinski narodi su uvijek bili dio pozitivnih i demoktkratskih procesa i izgradnje stabilnosti na ovom prostoru i Sjedinjene američke države smatramo partnerima i prijateljima u ovim strateškim opredjeljenjima.

Medija tim