Predstavnici Bošnjačke stranke,  Force i Hrvatske gradjanske inicijative ocjenjuju da je potrebno nastaviti  saradnju manjinskih partija i rad oko zajedničkih projekata koji se tiču unaprijedjenja položaja manjinskih naroda, kao i njihove zastupljenosti u institucijama.

BS, Forca, HGI

BS, Forca, HGI

Na sastanku održanom u Podgorici, predstavnici tri partije analizirali su političku i ekonomsku situaciju u Crnoj Gori, i u tom kontekstu dogovorili dalje djelovanje u cilju donošenja zajedničkih odluka koja se tiču političkih i društvenih odnosa.

Iskazana je puna  podrška  demokratskim i reformskim procesima u društvu, kao i spremnost za puni doprinos daljim evropskim i NATO integracijama Crne Gore

Dogovorena je dalja saradnja njihovih predstavnika, na svim nivoima, a posebno oko budućih ustavnih promjena, kao i važnih zakonskih  projekata u skupštinskoj proceduri. Manjinske partije će zauzeti zajednički stav i oko najavljenog rebalansa državnog Budžeta.

Sastanku su prisustvovali Rafet Husović, predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade, Suljo Mustafić član Predsjedništva BS i potpredsjednik Skupštine Crne Gore, predsjednik Force  i predsjednik SO Ulcinj Nazif Cungu, potpredsjednik Force i poslanik  Genci Nimanbegu, predsjednica HGI i ministrica u Vladi Marija Vučinović i poslanica HGI Ljerka Dragićević.

 

Medija tim