Predsjedništvo BS je, na današnjoj  sjednici, jednoglasno odlučilo da preporuči Glavnom odboru da na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, podrži Filipa Vujanovića  kandidata Demokratske partije socijalista, dok će se o načinu učešća u samoj  kampanji odlučivati na sjednici Glavnog odobra.
Predsjednistvo 23.02.2013

Predsjednistvo 23.02.2013

Glavni odbor, kao najvažnije partijsko tijelo će, na sjednici koju će održati  3. marta, razmatrati  i izjasniti se o ovoj preporuci Predsjedništva, kao i načinu na koji će Bošnjačka stranka, tokom predsjedničke kampanje,  podržati predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića.
Merlina Šahmanović

Merlina Šahmanović

Predsjeništvo BS je izabralo i novi medijski tim, kojim će rukovoditi Merlina Šahmanović, koja će biti  novi portparol Bošnjačke stranke. Merlina Šahmanović će na tom mjestu naslijediti dosadašnjeg portparola i poslanika Bošnjačke stranke Sulja Mustafića, koji je nedavno  izabran za potprpedsjednika  Skupštine Crne Gore.

Medija tim Bosnjacke stranke

21 Responses

 1. ale

  zao mi je zbog takve odluke.
  U Rozajama je sigurno nece docekati sa odusevljenjem. Dajte vec jednom kazite sta hocete i pokazite malo zube dps-u ako ih imate.

  Komentariši
 2. ale

  a koje Merlina?
  Nadamo se da ce bar bolje formulisati Bosnjacke zahtjeve i da nece to biti to toliko upakovano.
  Treba jasno kazati zasta se borimo, a to je :
  -Obavezno promjena drzavnih simbola
  – uvodjenje nastave na Bosanskom jeziku u opstinama gdje su Bosnjaci ( ovo sad nema veze sa maternjim, sva nastava je na crnogorskom- provjerite)
  – Obavezno da ispostuje sve obaveze po koalicionom sporazumu
  Vi dobro znate da od ovog gore nista nije realizovano a vi ne vrsite nikakav medijski i politicki pritisak na dps.
  Ova odluka predsednistva toliko izgleda bezuslovna da od ispunjenja ovih zahtjeva izgleda nece biti nista.
  Ako ovako nastavite mnogi iskreni bosnjaci ce Vas napustiti.
  I na kraju da kazem ko god je vodio pregovore u ime BS sa dps-om je los pregovarac (mozda za sebe nije)

  Komentariši
 3. Mithat Mitko Zoronjić

  Sve vam na hajir i na dobro bilo. Vjerujem da je odabir Filipa Vujanovića mudar potez jer njegova politička opcija radi za dobrobit svih građana Crne Gore.
  Ako je Merlina mudra kao što je lijepa onda je i to pun pogodak. Želim joj puno uspjeha u radu i dobro zdravlje naravno.

  Komentariši
 4. denis sutovic

  INTERESUJE ME INFORMACIJA KO SU OSTALI CLANOVI INFORMATIVNOG PULA STRANKE,SEM NOVOG PORTPAROLA,KOJOJ CESTITAM IMENOVANJE ZA PORTPAROLA I BRZO I USPESNO NAPREDOVANJE U POLITICKOJ KARIJERI.SELAM.

  Komentariši
 5. Rustem

  Nemam komentara… Stajanjem u red zajedno sa onima koji nas kradu, pljackaju, uzimaju sve sto imamo i drze na slamci zivota… Sramotno stvarno. Los potez maximalno. Prvo onaj u koaliciju sa njima a ovaj sad slag na tortu… Sramotno za Bosnjake u Sandzaku kojeg se odricete…

  Komentariši
 6. Boshnjak

  Nije bitno da je osoba lijepa vec da je pametna, a ova vam i nije neka slika i prilika, i prije svega PR treba da ima dobro poznavanje politike i iskustvo u politickim vodama, a ne na ovim pozicijama da se uce pripravnici i to tek koji su pristupili stranci. Zalostan je ovaj postupak predsjednistva Bosnjacke stranke.

  Komentariši
  • admin

   Svaki komentar se objavljuje nakon pregleda od strane administratora. Ne objavljuju se samo komentari koji su uvredljivog sadržaja. A vaš komentar je objavljen, samo bolje pogledajte. Selam

   Komentariši
 7. ale

  prevareni, koliko te puta nusret prevario ?
  BS ce biti na ispitu pravom tek kada osvoji vlast u Rozajama. Selam

  Komentariši
 8. prevareni

  ale. mene nusret ni jednom prevario.jer mu nikad nijesam vjerovao.jednom sam ga glasao zbog jednog visoko rangiranog u BS (revolt).

  Komentariši
 9. ale

  prevareni, i ptica na grani zna da nema opravdanja glasati nusreta, goreg od njega nema. A revolt ili neku osvetu treba ostaviti po strani zbog opsteg interesa. Jer BS treba podrzati zbog veceg cilja a tj. za bolji zivot i veca prava naseg naroda odnosno za njen program koji se za to zalaze. A oni koji u stranci ne budu na ovom putu moramo se boriti da oni nemaju prevagu u BS-u. Nadam se da ce Rafet to uspjeti.

  Komentariši
 10. Esad

  BS je servis za zaposljavanje Rozajaca i napustila je svoj izvorni program. Koji se odnosio i na “podizanje svijesti Bosnjaka o vlastitom identitetu.” Toga vise nema.
  Argument i alibi za koaliranje sa DPSDPom koji predstavnici BS najsnaznije isticu otkako su napustili najvazniji dio svog izvornog programa je “vise Bosnjaka u drzavnom aparatu.”
  To sto je SVAKA vlast koja POSTUJE USTAV (bila u njoj BS ili ne) OBAVEZNA da zaposljava Bosnjake (kao i ostale narode) shodno njihovom ucescu u populaciji CG, ovi mekusci precutkuju.
  Stvari ce kad-dad doc na svoje. Politicki program BS je sveto slovo politike Bosnjaka u CG i ako ga je vec BS napustila, pojavice se drugi koji ce ga prigrliti.

  Komentariši
 11. ale

  Esade, mislis da se Bosnjaci u drugim partijama(dps i sdp) mogu zalagat za program mimo svojih partija. Kada se kaze vise Bosnjaka u drzavnom aparatu misli se na Bosnjake koji ce brinuti o interesima svog naroda sa pozicija na kojima su .

  Komentariši
 12. ale

  Germanac, nazalost ne poznajes Rafeta, inace bi imao bolje misljenje o njemu. Ovakvi komentari skode Bosnjacima u CG ali vas briga vi ste sebe izgleda obazbijedili u dijaspori. Lako je kritikovati, no teze je boriti se na frontu i donositi teske odluke o sudbini svoga naroda. Ne kazem da je Rafet bezgresan ali sigurno znam da nije prodao nase interese. I ja ga cesto kritikujem al dobronamjerno.

  Komentariši
 13. Esad

  Izmedju Bosnjaka iz SDPa i Bosnjaka iz BSa vise nema nikakve razlike jer su ovi potonji napustili svoj program. Gdje se oni brinu o interesima svog naroda? Koji su to interesi? Ako su ti interesi artikulisani izvornim programom BSa, koji je to od ciljeva ostvaren?

  Jesu li drzavni simboli promijenjeni? Ne. Praktikuje li se afirmativna akcija na nivou opstina? Ne. Je li Petnjica postala opstina? Ne. Je li Gusinje postalo opstina? Ne. Je li Sandžak prekogranicna (ili bilo kakva drugo) regija? Ne. Televizija, obrazovanje, skole, programi, planovi, lektire? Nista. Je li izgradjen Kulturni centar Bosnjaka u Podgorici? Ne.

  Otkako je u vlasti, BS je od citavog svog programa uspjela jedino da ostvari da procenat Bosnjaka u upravi naraste za oko 1%. Sjajna realizacija “programa iz svoje partije” i “briga Bosnjaka o interesima svog naroda.”

  Komentariši
 14. Bošnjakinja

  Dragi, Esade, reci koliko postoji Bosnjacka stranka? Zaboravio si taj najvazniji ,,detalj”, tako da bi ti odgovor na to pitanje dao najjasnije objašnjenje. Zaboravljaš ili nećeš da se sjećaš svega što je Bošnjačka postigla za ovako mali period.
  Nije poenta u neobjektvnom kritikovanju, ako si pravi, dobri Bošnjak, u što ne sumnjam, vjerujem da bi trebao da navedeš konstruktivne kritike, kako bi Bošnjačka stranka napredovala i dostigla nivo kakav zaslužuje i na taj način ti, svojim djelovanjem, uticao na svoj narod. Zar ne misliš da bi to bilo pametnije? Iskreno se nadam da ćeš tako i učiniti.
  Bošnjačka stranka, prvenstveno svojim statutom, programom, aktivnostima, učestvovanjem mladih u raznim akcijama, doprinosi da se podigne svijest naroda, da se ne stide svog identiteta, već da se ponose svojim imenom!!!
  Molim te, pročitaj na ovom sajtu, pročitaj saopštenja, tekstove, analize, unazad 2-3 godine, pa ćeš steći sliku šta je to uradila Bošnjačka stranka za svoj narod!

  Komentariši
 15. Fikret Seferovic

  Citajuci komentare vise od pola ovih komentara nije vezano za temu koju bi trebali komentarisati, Prvo jedno je to sto treba da znamo mi svi bosnjaci da moramo i te kako moramo da budemo uz vladajuce iz razloga sto ako bi krenuli sami nigdje nebi stigli i bili bi odbaceni. A drugo je to sto mora bosnjacka strana da vodi takvu politiku da i nasim narodu a i normalno vladi crne gore bude sto bi se reklo potaman. Tezak je njihov posao lako je nama sto samo sjedeci komentarisemo ali to je ja mislim uskladiti jako tesko. Sellam

  Komentariši

Leave a Reply

Your email address will not be published.