Članovi poslaničkog kluba BS -. Suljo Mustafić, Kemal Purišić i Dr Amer Halilović razgovarali su danas sa predstavnicima američke ambasade u Podgorici- Džonom Kunijem, šefom političko-ekonomske sekcije i Zlatkom Ivanovićem, savjetnikom za politička pitanja.

Razgovarano je o aktuelnim političkim dešavanjima i razmijenjena mišljenja o procesima evropskih i NATO integracija Crne Gore.

Susret poslanika Bošnjačke stranke sa predstavnicima američke ambasade

Susret poslanika Bošnjačke stranke sa predstavnicima američke ambasade

Poslanici BS ukazali su da je ova stranka kao članica vladajuće koalicije podržava integracije Crne Gore, jačanje institucija pravne države, borbu protiv kriminala i korupcije i, u tom smislu, posebno cijene  podršku SAD-a ovim procesima.

– Smatramo da je Crna Gora dobar primjer medjuetničke stabilnosti na Balkanu, ali je veoma važan proces veće integracije Bošnjaka i drugih manjinskih zajednica u državne institucije, dostizanje evropskih standarda, depolitizacija i demonopolizacija institucija, jačanje mehanizama pravne države. Takodje, snažno podržavamo NATO integracije Crne Gore, i želimo njen što brži ulazak u ovaj vojni, politički i ekonomski savez– kazao je Suljo Mustafić , šef poslaničkog kluba.

Ukazano je na značaj odnosa sa dijasporom u SAD-u, EU i Turskoj , jer iseljeničke zajednice jačaju veze  Crne Gore sa tim državama, za šta je BS posebno zainteresovana.

Poslanik Kemal Purišić ukazao je da se BS  zalaže  da se radi na smanjenju regionalnih razlika u razvoju sjevernog i ostalih dijelova Crne Gore, na neophodnost većih ulaganja i posebno izgradnju infrastrukture, kao i jačanju veza medju lokalnim samoupravama i ostvarivanju zajedničkih projekata u privrednoj, kulturnoj i društvenoj sferi u  prekograničnoj regiji Sandžak.

Džon Kuni, šef političko-ekonomske sekcije je ukazao da su odnosi SAD i Crne Gore veoma dinamični i da Vlada SAD pruža podršku reformskim i demokratskim procesima, kao i evro-atlanskim integracijama Crne Gore.                                                        

                                                                  

Media tim Bošnjačke stranke