Na osnovu člana 187. Poslovnika Skupštine Crne Gore, postavljam sljedeće pitanje Ministarstvu saobraćaja i pomorstva:

Poštovani ministre Brajoviću,

 

Zašto je I faza obilaznice oko Rožaja ugovorena više puta, ali je i dalje nedovršena, niti je izvršen tehnički prijem tog infrastrukturnog objekta?

 

Obrazloženje:

Prva faza obilaznice oko Rožaja još nije završena. Do aprila 2012. u ovu dionicu puta utrošeno je 3,45 miliona eura, a dužina dionice je 3,4 km. Prema ovim podacima, ta dionica puta je koštala 1,1 milion eura po jednom km. I pored toliko uloženih sredstava i dalje je neprohodna.

Kvalitet izvedenih radova ne odgovara ni potrebama  ni uloženom novcu. U to se mogu uvjeriti i laici, a kamoli ljudi od struke. Prema podacima koje je dao direktor Direkcije za saobraćaj gdin Veselin Grbović, izvođač radova bio je „Konstruktor inženjering“ iz Splita, dok je od njegovih kolega dobijen podatak da je izvođač „Integral-inženjering“ iz Banja Luke. Iz ovog proizilazi da ne znamo ni ko je gradio, ni koliko će ukupno koštati, ni kada će biti završena. Očigledno je služila kao nečija propaganda za nekoliko minulih izbora, jer građani trenutno od nje nemaju nikakve koristi.

Odgovor tražim i u pisanoj formi.

                                                                            Poslanik,

                                                                         Almer Kalač