Predsjednik Bošnjačke stranke

Ervin Ibrahimović rođen je u Rožajama 7. juna 1972. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Rožajama. Diplomirao je na Metalurškom fakultetu, Univerziteta u Pištini. Magistrirao je na Univerzitetu u Beogradu.

Duži niz godina prisutan je na političkoj sceni Crne Gore. Pokrivao funkciju predsjednika OO BS Rožaje, a biran i za odbornika u SO Rožaje u više mandata.

Dugogodišnji član GO BS i član Predsjedništva u ranijim sazivima.

Nosilac liste Bošnjačke stranke na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. godine. Za poslanika BS biran 2016 i 2020. godine. Obavljao funkciju predsjednika Kluba poslanika Bošnjačke stranke. Član je Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Radne grupa za izradu Nacrta Zakona o Skupštini Crne Gore i zamjenik člana Stalne delegacije pri PSSE.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran na IV Kongresu BS, održanom 13. juna 2021. godine u Rožajama.

Za potpredsjednika Skupštine Crne Gore izabran 8. decembra 2021. godine.

Na sjednici Skupštine Crne Gore, na Cetinju, 28. aprila 2022. godine, izabran za potpredsjednika 43. Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija.

Dugi niz godina bavio se sportom, a zapažen rezultat ostvario je kao košarkaški trener. U periodu od 2011-2016. godine bio je konzul u Generalnom konzulatu Crne Gore u Frankfurtu.

Govori engleski jezik. Oženjen je i otac dvoje djece.

Kontakt: [email protected]

_________________________________________

NADLEŽNOSTI PREDSJEDNIKA BOŠNJAČKE STRANKE:

Predsjednik BS predstavlja i zastupa BS, rukovodi njenim radom, pokreće rješavanje političkih i drugih pitanja od važnosti za BS, koordinira rad svih organa BS i brine se o sprovođenju odluka, zaključaka i drugih akata organa BS.

Predsjednik BS za svoj rad odgovoran je Kongresu BS i Glavnom odboru BS između dva Kongresa BS.

Predsjednik BS dužan je da podnese izvještaj o svom radu Kongresu BS.

Predsjednik BS dužan je da na zahtjev 1/3 članova Glavnog odbora BS podnese izvještaj o svom radu Glavnom odboru BS.

Predsjednik Bošnjačke stranke u periodu od 2006-2021. godine bio je Rafet Husović